DružinaRevirjiRibolovTekmovanjaObjave
Muharjenje


Ribiška družina Šempeter ima dolgo muharsko tradicijo. Naša glavna revirja Savinja 6 in Savinja 7 sta v preteklosti, zaradi svojih številčnih jezov, tolmunov in prelivov, slovela kot muharski raj. Divja potoka Bolska in Motnišnica pa sta še danes s svojimi "naturkami" izziv muharskim sladokuscem. Muharjem začetnikom pa je na voljo ribnik Preserje 1, kjer se lahko v urejenem okolju naučijo zakonitosti muharskih metov in prijemov.

Ker želimo ribičem omogočiti vsaj del muharske izkušnje, ki jo je zgornji del Savinje ponujal pred katastrofalnimi poplavami leta 1990, smo v tem delu odprli MUHARSKI REVIR. Revir se razteza od Letuškega mostu, do ribiškega doma v Presarjih (4 km) in je del revirja Savinja 6. V njem bodo na svoj račun prišli tako ljubitelji suhe muhe (promenada in podvinski jez), ljubitelji nimf (pri topolih in tenis pla'c) in ljubitelji potezank (izliv Pake in pod lip'co).

Muharski revir skriva tudi TROFEJNI del, kjer je moč ujeti velike, zdrave in močne predstavnice več ribjih vrst in velikosti preko 80cm+. Omenjeni del obiščejo predvsem ribiči muharji, ki želijo ujeti sanjsko ribo in s sabo vzeti spomin borbe z ribami, ki dosegajo velikosti do 90cm in 9kg.


Med ribjimi vrstami so predvsem zastopane potočne postrvi (Salmo trutta fario), šarenke (Oncorhynchus mykiss) in lipani (Thymallus thymallus). V globljih kotanjah je moč ujetu tudi kralja Savinje sulca (Hucho hucho). Kot zanimivost naj omenimo dejstvo, da je voda v tem delu precej bogata tudi z belo ribo. Na muharco je tod mogoče ujetu poduste in kapitalne klene ter mrene.

 
Sulec (Hucho hucho)
 


Potočna postrv (Salmo trutta fario)


Šarenka (Oncorhynchus mykiss)


Lipan (Thymallus thymallus)


Mrena (Barbus barbus)


Klen (Squalius cephalus)


Podust (Chondrostma nasus)


Večina vode je enostavno prehodne (prodnata tla) z urejenimi dostopi na več točkah (urejene stopnice do vode in gozdne poti). Za dostop z avtomobilom in parkiranje je poskrbljeno predvsem na desnem bregu Savinje. Tik ob desnem bregu vodi tudi urejena sprehajalna pot, ki muharjem omogoča enostavno gibanje po precej neokrnjeni naravi ob Savinji. Predvsem predel od izliva Pake v Savinjo do ti. predela Pod lip'co (1 km) je še popolnoma nereguliran in kot tak pravi biser.

Cena dnevnih ribolovnic  cena   Pravila
 Savinja in pritoki  50,00 € kupi - ribolov je dovoljen samo z eno muharico in eno umetno muho (potezanka, nimfa, suha muha)
 Ribnik Preserje 1  20,00 € kupi - ribolov dovoljen od zore do mraka
      - obvezna uporaba brez zalustnika oz. trnka s stisnjeno zalustjo
       
Spomladanska akcija 1+1 50,00 € kupi v mesecu marcu lahko kupite paket dveh C&R dovolilnic za ceno ene in jih izkoristite do konca sezone.
       
Uplen vrsta mera  uplen
Savinja in pritoki - - samo ujemi in spusti
Ribnik Preserje 1 Šarenka 25 cm 3 kos | od tega 1 nad 40cm
       

Prodajna mesta

Ribiški dom
Preserje 9a
3314 Braslovče
tel: +386 (0)31 316 934
Objava | dom | urejevalnik | out5.jpg
Dnevni Bar Tas
Polzela 39
3313 Polzela
tel: +386 (0)40 800 473
Objava | dom | urejevalnik | tas.jpg
Grešni kozel
Male Braslovče 11
3314 Braslovče
tel: +386 (0)41 703 493Objava | dom | urejevalnik | out5.jpg
Prenočišča in kamp Park
Latkova vas 227
3312 Prebold
tel: +386 (0)41 472 496
Objava | kamp | urejevalnik | slide_kamp.jpg
Spock.si
Prijava krivolova, onesnaženja, pogina... 031.316.934