DružinaRevirjiRibolovTekmovanjaObjave
Objava

Ribolov | POJASNILO

31. mar 2020 | druzina, revirji, ribolov

Koronavirus SARS-COV-2 |
POJASNILO | Mnogo ribičev se je včeraj spraševalo kaj prinaša nova začasna odredba vlade o dodatnih omejitvah glede gibanja in zbiranja za ribiče. Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, kamor spada tudi ribištvo, je danes na svoji spletni strani objavilo tudi pojasnilo vezano na ribiče in ribolov | povezava spodaj. Iz pojasnila izhaja, da je INDIVIDUALNI ribolov dovoljen. Ribiči so pri ribolovu omejeni na občino svojega prebivališča in zavezani k upoštevanju splošnih priporočil obnašanja med ribolovom tekom pandemije: najmanj 10m razdalje med osebami, prepovedano je rokovanje, združevanje, izposoja opreme, ribolov v paru s soribičem (razen če živita v istem gospodinjstvu), postopanje v skupini (2 ali več ribičev) in pogovarjanje... Pojasnilo prav tako določa, da se ribiško-čuvajska služba še vedno izvaja znotraj celotnega ribiškega okoliša | čuvaji bodo po navodilih ministrstva za kmetijstvo izvajali kontrolo (ki je del javne službe) ne glede na občinske meje in ribiče kršitelje omenjenih ukrepov opozarjali in v primeru neupoštevanja navodil obvestili ustrezno občinsko redarstvo, civilno zaščito ali policijo.

PREBERITE | Navodila za uporabo ribolova:
- na ribolov se odpravite s svojim prevozom in zdravi ter samo znotraj svoje občine
- dovolilnico kupite preko spleta na RibiskeKarte.si
- najdite si samotno lovno mesto stran od ljudi (vsaj 10m)
- ne rokujte in ne družite se z nikomer (ne izposojajte si opreme)!
- bodite pozorni in zmanjšajte možnosti za poškodbe
- uživajte v ribolovu na soncu, saj oba krepita imunski sistem

DRŽIMO SE PRAVIL IN S SVOJIM OBNAŠANJEM POMAGAJMO OMEJITI ŠIRJENJE VIRUSA SARS-CoV-2 IN Z NJIM POVEZANEGA OBOLENJA COVID-19. NE JEMLJIMO NAVODIL ZDRAVSTVENE STROKE ZLAHKA | VERJEMITE DA VEDO O VIRUSU, BOLEZNI IN ŠIRJENJU BISTVENO VEČ OD NAS!

Objave v nobenem primeru ne jemljite kot vabilo na ribolov. Če se že odpravite za vodo, vas prosimo, da dosledno upoštevate vse napisano.

BODITE IN OSTANITE ZDRAVI!

https://www.gov.si/novice/2020-03-31-vpliv-zacasne-splosne-prepovedi-gibanja-in-zbiranja-za-lovce-in-ribice-na-sladkih-vodah/


Spock.si
Prijava krivolova, onesnaženja, pogina... 031.316.934